Omul de afaceri Marius Ghenea, proprietarul Fit Distribution si al unei puternice divizii on-line care include PCFun.ro, 24pc.ro sau ShopIT.ro, a cumparat integral magazinul PCGarage.ro, unul dintre cele mai mari de pe piata de retail on-line de IT&C din Romania, companie cu afaceri de aproximativ 10 milioane de euro in 2008. „Consider ca este cea mai importanta con­so­lidare din istoria comertului on-line din Romania si a doua tranzactie ca amploare in cursul acestui an, dupa preluarea eMAG de catre Asesoft“, a declarat pentru „Financiarul“ Marius Ghenea.

El nu a dorit sa precizeze valoarea acestei tranzactii. Gabriel Vasile, fondatorul PC Garage, a justificat vanzarea companiei in acest moment prin faptul ca a ajuns la un anumit nivel de maturitate de la care nu mai poate lupta pentru o pozitie de top fara investitii suplimentare. Marius Ghenea a desfasurat in ultima perioada o campanie de achizitii si consolidare a afacerilor on-line, avand una dintre cele mai puternice divizii de vanzari pe internet.

„Avantajele unei astfel de consolidari sunt mai mult decat castigarea de cota de piata, vorbim de optimizari de costuri datorate operarii magazinelor de catre o singura structura“, a explicat Marius Ghenea. El a precizat pentru „Financiarul“ ca va continua achizitiile, dar pentru ca integrarea PC Garage va dura, probabil nu va mai cumpara alt magazin IT&C pana la finalul acestui an. „Am discutii si cu alte ma­gazine, sunt multi antreprenori care vor acum un exit din cauza situatiei actuale, dar sunt putini cum­paratori“, a explicat fondatorul Flamingo si Flanco.

PC Garage s-a lansat in 2005 si un an mai tarziu raporta vanzari de un milion de euro. Gabriel Vasile a declarat  ca afacerile pe 2008 ale PC Garage au fost de 10 milioane de euro, fata de 5,5 milioane de euro in 2007.