1 Prevenirea cariilor. Acizii formati în gură, ca urmare a activitatii bacteriene, dizolvă smalțul dinților. Acești acizi pot fi neutralizati daca pe parcursul zilei clatiti gura cu o soluție de bicarbonat de sodiu. Sau puteti umezi periuța de dinți in apă si sa presarati putin bicarbonat cu care va puteti spala apoi pe dinti. Bicarbonatul de sodiu are, in plus, un efect usor abraziv, ceea ce va va lustrui dinți fără sa deterioreze smaltul.

2 Lupta cu mirosul neplăcut al picioarelor. Adaugă in apa pentru spalatul picioarelor bicarbonat de sodiu. Acesta neutralizeaza acidul produs de bacteriile care dau picioarelor un miros neplăcut. Bicarbonatul va poate ajuta, de asemenea, sa scapati de mirosul înțepător al transpirației de sub brat.

3 Trateaza piscaturile de insecte. Pregătiti un amestec ca de pasta din apă cu bicarbonat de sodiu și aplicati pe locul intepaturii. Pasta elimina si mâncărimea cauzata de contactul cu urzici sau alte plante.

4 Eruptii cutanate la bebelusi.Tamponarile cu o solutie creata din bicarbonat si apa îmbunătățeste în mod semnificativ pielea iritata in zona scutecului la bebelusi, reduce mâncărimea și creste viteza de vindecare a pielii.

5 Cistita. Bacteriile traiesc in vezica urinara intr-un mediu ușor acid. În cazul în care vezica dumneavoastră a căzut prada infecției, cea mai buna bautura in acest caz, după cină, este un cocktail efervescent de bicarbonat de sodiu cu apă.

6 Arsuri solare. Adauga in apa din cada un pic de bicarbonat de sodiu: acesta înmoaie apa, transformând-o într-o lotiune calmanta pentru pielea iritata.

7 Pentru dureri in gat. Se amestecă 0,5 lingurita de bicarbonat de sodiu într- un pahar de apa si se face gargara cu soluția preparată la fiecare 4 ore. Solutia neutralizeaza acizii care provoaca durerea. Remediul ajuta si la ameliorarea inflamației mucoasei bucale.

8 In caz de halitoza (miros neplacut al gurii). În combinație cu peroxidul de hidrogen (apa hidrogenata), bicarbonatul de sodiu asigura un efect oxidant puternic si distruge bacteriile care produc mirosul neplăcut în gură. Adauga 1 ligurita de bicarbonat de sodiu într-un pahar de peroxid de hidrogen și clătiți-vă gura.

Citeste si Cum se prepara apă de gură cu bicarbonat de sodiu

9 La raceli. Util pentru inhalari. Daca aveti ceanic, fierbeti un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat. Un con preparat din hartie il puneti cu capatul ingust la gura de scurgere a ceanicului, iar prin celalalt capat inhalati aburul timp de 10-15 minute.

10 Pentru expectoratia mucusului. De doua ori pe zi, pe stomacul gol, beti 1/2 ceasca de apa calda in care dizolvati in prealabil 0,5 lingurite de bicarbonat de sodiu și un vârf de cuțit de sare.

11 În rinita, stomatită, laringita, conjunctivită. See aplică o soluție de 0,5-2% bicarbonat.

12 Pentru dezinfectarea mucoasei orale. Dupa masa, clătiți gura cu soluție slaba ( bicarbonat - 85 gr, sare - 85 gr, uree - 2,5 gr ) dupa masa.

13 Migrene frecvente. În fiecare zi, o soluție de apă fiartă cu bicarbonat de sodiu. În prima zi , timp de 30 de minute înainte de cină, beti un pahar de solutie alcatuita din 0,5 lingurita de bicarbonat de sodiu + apă. Ziua a 2-a, doua pahare, ajungand  pana la șapte pahare. Apoi scădeti doza în ordine inversă.

14 Remediu anti-fumat: clătiți gura cu o soluție de bicarbonat de sodiu ( 1 lingura la 200 ml de apă).

15 Pentru piele uscata, dermatita, ihtioza și psoriazis. Sunt bune băile terapeutice cu bicarbonat - 35 g, carbonat de magneziu - 20 g, perborat de magneziu - 15 g. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 38-39 ° C. Durata procedurii - 15 minute.