Asociatia Parakletos a fost fondata de Gheorghe Piperea, Ana-Maria Masoud, Ilie Balasoiu, Monica Calu si Bogdan, Constantin Istrate. Membrii fondatori au nevoie de peste 3.000 de aderanti in 10 filiale din tara pentru a putea formula in nume propriu actiune de protectie a drepturilor si a intereselor consumatorilor. Pana in prezent, au aderat la asociatie 700 de persoane. 

Parakletos are in vedere procese cu bancile dar si cu furnizorii de telefonie mobila, asiguratorii si orice institutie prinsa cu caluze abuzive in contractele comerciale.  "Si chiar si cu CNADR care incaseaza o rovigneta care are o gramada de clauze abuzive", spune presedintele Asociatiei, Gheorghe Piperea.

Avocatul spune ca membrii Parakletos obtin avantajul ca li se aplica orice hotarare irevocabila pe care Asociatia o obtine in instanta.

Asociatia urmareste combaterea abuzurilor de putere economica sub forma clauzelor abuzive din contracte precum si lupta cu practicile abuzive, agresive sau daunatoare ale profesionistilor in realtiile cu consumatorii.