În calitate de reprezentant al intereselor comunităţii de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie a României s-a angajat să sprijine acest proces şi de aceea susţine debirocratizarea şi simplificarea procedurilor de acces şi de implementare a fondurilor europene.

Astfel, ca membru în Comitetul Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat pentru exerciţiul bugetar 2014-2020, Camera de Comerţ şi Industrie a României a transmis către autorităţile statului punctele de vedere ale comunităţii de afaceri pentru stabilirea obiectivelor, priorităţilor de intervenţie şi a alocărilor financiare. Temele principale care preocupă mediul de afaceri se leagă de calificarea  forţei de muncă, de educaţie şi inovare, ca mot‎oare pentru creşterea economica.

Totodată, folosind reţeaua internaţională a camerelor de comerţ, CCIR promovează exemplele de succes şi cele mai bune practici, în paralel cu transferul de expertiză. De asemenea, acţiunile întregului sistem cameral sunt orientate şi către formarea de consorţii şi parteneriate internaţionale cu cei care au reuşit să obţină salturi economice importante, cu finanţare europeană.

Mihai Daraban
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României