Jorge Paulo Lemnn s-a nascut in 1939. Tatal lui, om de afaceri, a plecat din Elvetia in anii 1920. A studiat la Harvard si, pentru o scurta perioada de timp, a lucrat ca stagiar la Credit Suisse. Dorind sa incerce si altceva, s-a angajat ca ziarist la Jornal do Brasil, dar curand a cumparat o firma de brokeraj.

Pasionat de sport, Lemann a fost de cinci ori campionul Braziliei la tenis, iar in 1962, gratie dublei sale cetatenii, a evoluat in Cupa Devis pentru Brazilia si Elvetia.

Impreuna cu partenerii lui de afaceri, Carlos Sicupira si Marcel Telles, Lemann fondeaza in 1971 Banco Garantia, care, construita dupa modelul american de afaceri, devine una dintre cele mai mari banci de investitii din Brazilia, un fel de "un Goldman Sachs al Braziliei", potrivit Forbes. In 1998, Lemann vinde institutia bancii Credit Suisse pentru 675 de milioane de dolari.

Ajuns in acest punct al carierei sale, Lemann realizeaza impreuna cu partenerii lui o serie de achizitii, preluand, intr-o prima faza, mai multe retele de magazine, pentru ca apoi, prin intervidiul fondului sau GP Investimentos, sa cumpere si sa vanda alte firme. Cea mai mare tranzactie realizata de Lemnn si de partenerii lui a avut loc in 1989, cand preia producatorul de bere Cia Cervfejaria Brahma. 11 ani mai tarziu, cei trei cumpara alt jucator de pe piata berii, Antarctia. Astfel se "naste" AmBev, transformata in 2004, dupa fuziunea cu belgianul InterBrew, in InBev.

Dar cei trei "regi ai berii" merg mai departe, achizitionand in 2008 fabricantul ame4rican de bauturi Anheuser-Busch. Urmare a acestei operatiuni se creaza un nou lider mondial pe piata berii. Lemann este unul dintre principalii actionari ai Anheuser-Busch si membru in consiliu director.

In 2004, cei trei miliardari infiinteaza compania de investitii 3G Capital, care, in 2010 preia reteaua de fast-food Burgen King pentru 3,8 miliarde de dolari. Trei ani mai tarziu, impreuna cu patronul Berkchire Hathaway, Warren Buffett, 3G Capital preia producatorul de sosuri Heinz pentru 23 de miliarde de dolari.

In sfarsit, in luna august, s-a aflat ca Burger King intentioneaza sa cumpere reteaua canadiana de restaurante de tip fast-food, Tim Hortons pentru 11,4 miliarde de dolari. La ducerea la bun sfarsit a tranzactiei va contribui, din nou, Buffett, care nutreste o admiratie deosebite pentru Lemann.

Jorge Paulo Lemann nu agreaza interviurile. Nu-i place sa vorbeasca despre drumul sau spre succes. Potrivit Bloomberg, miliardarul brazilian nu numai ca nu acorda interviuri, dar a interzis rudelor si prietenilor sa evoce subiectul Lemann. Recent, el a incalcat insa aceasta regula. "Trebuie sa stii ce vrei, sa ai un scop. Este foarte important daca vreti sa atrageti si alti oameni sa lucreze cu voi. Iar oamenilor le place sa vina acolo unde exista un tel, un obiectiv. Eu am avut intotdeauna unul: am vrut sa ajung cel mai bun jucator de tenis din lume, apoi cel mai bun broker, cel mai bun bancher de investitii, apoi cel mai bun producator de bere din Brazilia, seful celei mai mari companii din lume, si asa mai departe", a declarat Lemann citat de O Globo.