Cosmopolis este amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, in apropiere de Soseaua de Centura, intre podurile din Pipera-Tunari si Andronache-Stefanestii de Jos. Pana in acest moment au fost finalizate in Cosmopolis circa 1050 de apartamente si vile, comunitatea din cadrul proiectului numarand aproximativ 1500 de locuitori. Pana in prezent, investitiile in cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, in constructia de locuinte, infrastructura, spatii comerciale si spatii verzi.

Suntem unul dintre putinii dezvoltatori mari care au continuat sa construiasca locuinte si dupa declansarea crizei economice. Daca ai un produs potrivit, exista piata in Romania. Anul trecut am finalizat 220 de locuinte iar in acest an vom livra alte 150 de unitati. In plus, ne dorim dublarea vanzarilor tinand cont si de colaborarea incheiata cu Coldwell Banker, la un ritm de 13 locuinte vandute lunar”, a declarat Ahmet Buyukhanli, presedinte si actionar majoritar al Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului.

Preturile de vanzare ale locuintelor din Cosmopolis pleaca de la pleaca de la 39.000 de euro + 5% TVA pentru un studio dublu (compartimentat in doua camere) cu o suprafata construita de 52 de metri patrati, de la 55.000 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu doua camere, avand o suprafata construita de 74 de metri patrati, in timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafata construita de 83 de metri patrati, are un pret de 62.000 de euro + 5% TVA.

Este un produs care se adapteaza bine cererii actuale si, in plus, in momentul de fata este in derulare si o promotie pentru un numar limitat de locuinte, promotie prin care preturile sunt mai mici cu 10%. Ne-am dorit sa colaboram cu Opus Land datorita pozitionarii Cosmopolis in zona de nord a Bucurestiului si a facilitatilor oferite de proiect. Acest contract se inscrie in strategia Coldwell Banker de a se extinde pe segmentul ansamblurilor rezidentiale, in 2012 devenind agenti exclusivi pentru proiecte ca Rose Garden, FeliCity, Alia Apartments sau Linda Residence”, a declarat Andrei Sarbu, managing partner in cadrul Coldwell Banker.

In prezent, in cadrul proiectului nu mai sunt disponibile spre vanzare vile, stocul finalizat anterior fiind complet vandut. Dupa finalizarea in acest an a celor 150 de noi unitati, vor fi disponibile, incepand cu luna aprilie, si vile cu o suprafata de 112 metri patrati construiti al caror pret va fi de 90.000 de euro + TVA, respectiv vile cu o suprafata construita de 125 de metri patrati si un pret de 110.000 de euro + TVA.