Sediul din apropierea Casei Albe este deţinut de Graham Holdings, fostul proprietar al The Washington Post. Imobilul va fi vândut companiei Carr Properties. Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul lunii martie 2014, potrivit unui anunţ postat pe site-ul cotidianului The Washington Post.

The Washington Post - cumpărat anul acesta de Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al retailerului online Amazon, pentru o sumă de 250 de milioane de dolari - va continua să îşi desfăşoare activitatea în cateva spaţii închiriate în această clădire, până va fi găsit alt imobil pentru sediul central al publicaţiei.

In redactia situata nu departe de Casa Alba au fost scrise de jurnaliştii Carl Bernstein şi Bob Woodward celebrele articole despre scandalul Watergate, care au dus la demisia preşedintelui Richard Nixon, la începutul anilor 1970.

De altfel, The Washington Post este, zeci de ani, una dintre cele mai influente publicaţii americane de zeci de ani, cu impact puternic asupra vieţii politice din SUA. In ultimul timp insa, ziarul s-a confruntat cu o scădere a veniturilor, determinand conducerea publicatiei sa anunte, în luna martie, că va introduce plata pentru o parte a conţinuturilor online.

Potrivit AFP, în luna februarie, cotidianul a anunţat că tirajul zilnic a scăzut cu 8,6% în 2012, atingând o medie de 471.800 de exemplare, în timp ce tirajul duminical s-a diminuat cu 6,2%, la 687.200 de exemplare. Veniturile publicaţiei au scăzut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, faţă de 622,5 milioane de dolari în 2011. Încasările din publicitate au scăzut cu 14%, la 228,2 milioane de dolari, faţă de 264,5 milioane în 2011.

The Washington Post Company este o companie de media americană care deţine, printre altele, şi publicaţiile The Herald - Everett, Express, El Tiempo Latino, The Gazette, dar şi Greater Washington Publishing şi Washington Post Writers Group. Compania a deţinut şi revista Newsweek, pe care a vândut-o în 2010, după ani în care aceasta a înregistrat pierderi financiare. Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com şi omul care controlează în prezent cel mai mare retailer online din lume, are o avere estimată la 25,2 miliarde de dolari.