Aviziero, prima aplicație online de gestiune a asociaților de proprietari din România, aduce pe piața autohtonă o premieră: plata cu cardul a întreținerii, serviciu disponibil la nivel național. Începând cu luna ianuarie a acestui an, utilizatorii Aviziero îşi pot achita întreținerea online, folosind cardul, direct din contul personal. Plata întreținerii online a fost implementată cu succes pentru peste 200 de apartamente din București, dar și din alte orașe din țară, iar primele tranzacții au fost deja efectuate.

Totusi, pentru a accesa acest serviciu, asociatia de proprietari din care face parte utilizatorul aplicatiei trebuie initial sa faca cerere pentru accesarea Aviziero.

“Plata cu cardul a întreținerii reprezintă un pas natural în evoluția portofoliului de servicii oferite de Aviziero. Întreținerea rămăsese ultima cheltuială lunară ce nu putea fi plătită cu cardul, iar faptul că Aviziero oferă acest serviciu în premieră la nivel național ne bucură și ne motivează", spune Bogdan Ioan, managing partner şi fondator Aviziero.

Aviziero găzduieşte pe site-ul său două soluţii de acceptare la plata cu cardul, una oferită de către BCR și cealaltă de către PayU, parte a grupului european de plăți online omonim cu operațiuni în Polonia, România, Ungaria, Cehia, Rusia, Turcia și Ucraina. Compania VISA a oferit sprijin şi consultanţă pe toata perioada de implementare a sistemului de acceptare a plăţilor online cu cardul prin intermediul aplicaţiei online, iar noul serviciu oferit de Aviziero permite utilizarea tuturor tipurilor de carduri disponibile pe piață, inclusiv Visa, Visa Electron, Mastercard si Maestro.

“Să începem cu o întrebare foarte simplă: Câţi dintre noi nu se învoiesc de la birou sau apelează la vecini, prieteni, rude pentru a putea plăti întreţinerea la timp? Răspunsul nostru a fost că suntem “mult prea mulţi” în această situaţie. De aceea, încurajăm deţinătorii de card de pe piaţa românească să folosească cardul pentru plata electronică a cheltuielilor lunare (plăţi facturi, utilităţi, taxe şi impozite, şamd) şi să-şi salveze astfel timpul pentru alte activităţi alături de persoanele apropiate. Acest sector dominat încă de cash prezintă un potenţial enorm pentru migrarea către plăţile cu cardul bancar şi avem încredere că în viitorul apropiat proporţia va fi inversată.”, declară Zoltan Sipos, Director Executiv al Direcţiei de Carduri BCR.

“Plata online aduce beneficii majore utilizatorilor de internet care economisesc mult timp în achitarea obligațiilor pentru diferite servicii care trebuie plătite lunar, numărul tranzacțiilor de acest tip înregistrând o creștere de 49% în 2012 față de 2011. Prin implementarea soluției PayU, proprietarii locuințelor din asociațiile care utilizează aplicația Aviziero își vor putea plăti rapid și la timp facturile la întreținere, iar administratorii vor avea încasări mai rapide și vor observa reducerea întârzierilor la plată. Ne așteptăm ca majoritatea clienților Aviziero să adopte rapid noua metodă de plată.”, declară Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU România.

Aviziero, programul online de gestiune a asociațiilor de proprietari a fost lansat pe piața în 2010 și este folosit în prezent în administrarea a peste 7.500 de apartamente, iar numărul acestora este în continuă creștere.

Aplicaţia pune la dispoziţia utilizatorilor 3 module de servicii. Modulul de bază, Aviziero (Tabel), ce calculează lista de întreţinere și gestionează fondurile, modulul Aviziero Pro (Contabilitate), ce include funcţionalităţile modulului Aviziero(Tabel) şi oferă în plus toate serviciile de contabilitate necesare unei asociaţii de proprietari și modulul Acces Proprietari care oferă utilizatorilor posibilitatea de a avea acces non-stop la toate informaţiile legate de întreţinere.