Din ce în ce mai multă lume începe să ducă dorul rețetelor românești, cele care-ți lăsau gura apă când eram noi mici. Undeva între ritmul alert al secolului al XXI-lea și firme de catering și de fast-food s-a pierdut contactul cu aceste rețete făcute cu ingrediente proaspete și de sezon, și mai ales, din inimă.

PASIUNE ȘI AFACERE! DAR CUM?

Site-uri de rețete sunt, asta e clar. Poate chiar prea multe. Dar nici unul așa cum ar trebui… un site care să readucă la viață spiritul românesc, un site unde, din prima fracțiune de secundă când intri pe el să-ți spună clar: aici găsești rețete tradiționale românești.

Acele două  cuvinte de mai sus, ”spirit românesc” și ”rețete tradiționale” pot scoate din mulțime un blog de rețete față de celelalte… e ceea ce îi aduce unicitate. E un unghi de a privi lucrurile, un twist, un unique selling point… și e suficient să-ți transforme pasiunea pentru gătit în ceva profitabil și… care să te facă puțin celebră sau celebru. De ce nu? Și bărbații pot excela în domeniu, nu-i așa?

Ok, să zicem că te-ai hotărât și vrei să începi un site de rețete tradiționale. Care sunt pașii ce trebuie urmați? L-am rugat pe Ovidiu Lazăr de la www.banidinbloguri.com/blog/ să îmi dezvăluie câteva direcții. Poate părea puțin intimidant să te ocupi de toată partea tehnică însă, ceea ce multă lume nu știe sau nu realizează e că un blog minimalist, fără multă funcționalitate, poate avea un foarte mare succes. Ce e important pe un blog de rețete tradiționale? Câteva lucruri care s-ar putea să te surprindă prin simplitatea lor. În primul rând, trebuie să scrii… bine. Am văzut persoane care urau să scrie, dar care au ajuns să aibă succes în blogging, după câteva luni scurte de exercițiu. Să scrii concis, atractiv și să fii și puțin nostim pe alocuri, n-are nicio legătură cu partea tehnică. E ceva ce ai făcut deja în liceu când scriai eseuri; trebuie doar perseverență și dorință de a evolua. Apoi, desigur, trebuie să faci puțină cercetare pentru a contura o viziune a viitorului tău blog. Ce categorii de rețete trebuie puse?

Ce fel de rețete caută lumea pe net? Google are o unealtă specială cu care poți afla asta pentru a putea scrie, mai apoi, articole care să conțină acele cuvinte (numite cuvinte cheie). Important e să-ți menții viziunea de a pune NUMAI rețete românești pentru a face blogul cunoscut pentru acest aspect unic.

cum monetizezi blogul în spatiul virtual afli din materialul de aici http://andreeastroe.ro/cum-faci-bani-dintr-un-un-blog-de-retete-ca-la-mama-romanesti/