Dell deserveşte 98% dintre companiile Fortune 500 şi cuprinde mai multe business-uri, cele mai mari şi mai cunoscute fiind Dell client solutions şi Dell EMC infrastructure solutions, ambele sprijinite de Dell EMC Services. În plus, Dell include Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream şi VMware, compania putând să se concentreze şi mai mult pe livrarea de produse şi servicii inovatoare şi pe investiţii în cercetare-dezvoltare, pe vânzări şi marketing, servicii şi suport.

'Am intrat în era următoarei revoluţii industriale. Lumea noastră devine mai inteligentă şi mai conectată cu fiecare clipă care trece, şi în cele din urmă va deveni interconectată cu un vast Internet of Things, care va pava calea realizării de lucruri incredibile de către clienţii noştri. De aceea am creat Dell Technologies. Dispunem de produsele, serviciile, talentul şi scara globală necesare pentru a fi un catalizator al schimbării şi pentru a ghida clienţii, mari sau mici, în călătoria lor digitală', a declarat Michael Dell, CEO Dell Technologies.

Potrivit acestuia, Dell Technologies îmbină forţa de comercializare Dell în rândul afacerilor mici şi al clienţilor din zona mid-market cu experienţa EMC cu companiile mari şi se poziţionează ca un lider de piaţă în multe dintre cele mai importante şi mai dinamice zone ale pieţei de tehnologie de 2.000 de miliarde dolari.

'Serviciile financiare se numără printre primele care adoptă tehnologia pentru o deservire mai bună a clienţilor noştri, iar următorul val de digitalizare continuă o tendinţă pe care am observat-o în întreaga mea viaţă. Ca unul din cei mai mari utilizatori de Dell şi EMC, noi cheltuim aproape nouă miliarde dolari pe an cu tehnologia, incluzând infrastructură, cloud computing, big data analytics şi cibersecuritate. Ne asigurăm că facem aceste cheltuieli în mod înţelept şi ne selectăm partenerii cu foarte mare grijă', a declarat Jamie Dimon, preşedinte şi CEO, JPMorgan Chase.

La data finalizării tranzacţiei, pe 7 septembrie a.c., acţionarii EMC au primit 24,05 dolari pentru fiecare acţiune în numerar, în plus pe lângă stocurile legate de o zonă de interese economice EMC în businessul VMware. Pe baza numărului estimat de acţiuni EMC de la închidere, acţionarii EMC au primit 0,11146 acţiuni ale noului stoc de acţiuni tranzacţionabile pentru fiecare acţiune EMC. Valoarea stocului poate diferi de valoarea de piaţă VMware date fiind caracteristicile şi drepturile asociate celor două stocuri, scrie agerpres.