Inghetata pe bat

In urma cu 110 de ani, intr-o seara de toamna tarzie, Frank Epperson si-a facut o limonada intr-un pahar. Bautura, amestecata cu un betisor de lemn, a lasat-o pe terasa casei. Noaptea s-a dovedit una geroasa, astfel ca spre dimineata limonada inghetase. Frank a scos cu betisorul amestecul inghetat si l-a gustat. I-a placut. 18 ani mai tarziu, el isi inregistra inventia. In primii cinci ani, au fost vandute 60 de milioane de bucati de inghetata pe bat.

Filtru de cafea

Suntem la inceputul secolului 20 in casa Melittei Benz, o casnica din Germania. Melitta avea o problema: i se facea pielea de gaina cand, savurand cafea simtea zatul scartaind in dinti. A luat o cutie de conserve, i-a perforat fundul si a asezat o bucata de sugativa luata dintr-un caiet al fiului ei. La 35 de ani, Melitta a inregistrat filtrul pentru cafea si cu numai 75 de banuti a infiintat o firma. Astazi, Melitta este un gigant, cu 3.500 de angajati. 

Capacele de la sticlele de bere

Dopul metalic cu dinti pentru sticle a fost a 80-a incercare a unui irlandez emigrat in Statele Unite de a inregistra o inventie cat de cat utila. Capacul a fost ideea geniala a ghinionistului inventator de a rezolva probleme inchiderii ermetice a unor recipiente de sticla si deschiderii ei fara dificultate. A fost stabilit si numarul de zimti - 24. Norma actuala este de 21.

Pixul

Ziaristul ungar Laszlo Biro ura toate ustensilele de scris care lasau pete. Legenda spune ca ideea cu pixul, i-a venit vazand cum o mingie aruncata de niste copii in balta lasa o dara de apa in urma ei cand se rostogoleste.

Pachete de ceai

Pentru a-si face reclama, un comerciant din New York, pe nume Thomas Sullivan, a inceput sa trimita clientilor portii mici de ceai, cat pentru o cana, frumos ambalate in saculeti de matase. Multi dintre clienti au introdus pachetelul direct in apa clocotita, gandindu-se ca, de fapt, acesta a fost si scopul saculetilor. De atunci, Sullivan si-a vandut marfa numai in saculeti pentru o singura utilizare.