„La 28 de ani, fiica mea draga, Charlotte Emily, a trecut in viata eterna dupa ce a decedat de cancer ovarian. I-au fost alaturi sotul, copiii si fratii”, a anuntat actorul hollywoodian, interpretul plin de farmec al lui James Bond. „Charlotte a murit cu gratie si umanitate, cu demnitate si curaj. Inimile noastre plang pierderea scumpei si frumoasei noastre fiice”, a adaugat Brosnan in comunicat publicat.

Mama a doi copii, Isabella, in varsta de 15 ani si Lucas, 8 ani, Charlotte si-a petrecut o mare parte din viata luptand. Inainte de depistarea cancerului, a luptat impotriva depresiei si a dependentei de cocaina. A fost de trei ori la dezintoxicare.

Brosnan a adopat-o pe Charlotte si pe fratele acesteia, Christopher, la sfarsitul anilor 1980, dupa trecerea in nefiinta a tatalui biologic al copiilor. Formand deja un cuplu cu mama lor, Cassandra Harris, care i-a daruit in 1984 un fiu, pe Sean, vedeta s-a atasat puternic de cei doi, iubindu-i la fel de mult ca pe propriul sau copil. Dar, dupa 11 ani de casnicie, o drama cumplita a zdruncinat fericirea perfecta a familiei. In 1991, Cassandra moare la varsta de 43 de ani de cancer ovarian, acelasi de care a suferit Charlotte.

O tragedie din care actorul nu si-a revenit niciodata in totalitate, cu toate ca, in 2001, s-a recasatorit cu ziarista americana Keely Shaye Smith. Intr-unul dintre rarele sale interviuri, Pierce Brosnan declara in arpilie pentru cotidianul Daily Mail: „Sa privesti la cineva care iti este drag cum este macinat putin cate putin de o boala oribila si perversa este ceva care lasa o urma de nesters in inima voastra”. Aceasta drama, a spus mai departe vedeta, „va face mereu parte din viata mea, dar stiu ca viata, plina de suisuri si coborasuri, merge mai departe”.