Lapp Group are sediul central în Stuttgart, Germania, şi, de la înfiinţarea sa în 1959 de către Oskar şi Ursula Ida Lapp, a rămas o afacere de familie; compania a devenit unul dintre producătorii lideri pe piaţa mondială şi unul dintre cei mai inovativi furnizori de soluții de minimizare a costurilor de producție și exploatare. În prezent Lapp Group are aproximativ 3.200 de angajaţi în întreaga lume, deţinând 18 fabrici, peste 40 de firme proprii de vânzări şi având în plus peste 100 de parteneri externi pentru distribuţie.

Numărul companiilor internaţionale ale grupului este în creştere, Lapp fiind în prezent activ pe principalele pieţe din Europa, Asia şi America.

Lapp Group a intrat în România în mod oficial în anul 2012, prin preluarea firmei Coelco Trade, care realiza importul şi comercializarea unor produse din portofoliul companiei germane. În România, Lapp Group desfăşoară în prezent activităţi de vânzare şi distribuţie a produselor sale, precum şi de consultanţă de profil.

"Lapp Group distribuie în România toate produsele din portofoliul său; piaţa locală creşte în importanţă pentru grupul german, iar una dintre dovezile în acest sens este editarea şi lansarea, în premieră în acest an, a catalogului în limba română, care cuprinde toate cele peste 40.000 de produse comercializate de Lapp Group în întreaga lume, cca 10% dintre acestea fiind repere noi şi inovatoare", a arătat Dan Ionaș, director de vânzări Lapp Group România.

Între cele mai vândute produse pe piaţa din România se află gama ÖLFLEX (cabluri flexibile, de forţă şi comandă) şi UNITRONIC (cablu de semnal şi de date). "Marca ÖLFLEX există încă din anii '50, când Oskar Lapp a inventat primul cablu de control codat color, flexibil, produs industrial, căruia i-a dat această denumire, creând apoi din acesta un brand de cabluri (o noutate în industrie), întrucât înţelesese că astfel produsele sale se pot diferenţia clar de competiţie. Lapp se menţine şi în prezent o companie inovatoare, iar mărcile sale sunt unele dintre cele mai cunoscute în domeniul tehnologiei prin cablu, câştigându-şi reputația unor branduri premium", a precizat Dan Ionaș.
În anul fiscal 2012/2013 (încheiat la 1 octombrie 2013), Lapp Group a avut o cifră de afaceri globală de cca 830 milioane euro. Europa reprezintă cea mai importantă piaţă pentru grupul german, businessul de pe "bătrânul continent" având o pondere de cca 70% în cifra de afaceri Lapp Group, urmată de Asia (unde se înregistrează  20% din cifra de afaceri a grupului) şi America (10%); dintre cele trei pieţe, cea asiatică a avut cel mai mare procent de creştere în anul fiscal precedent.

Lapp Group a început anul curent cu facilităţi de producţie în creştere, în special în ţările BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), dar nu numai. Astfel, în Brazilia, grupul german inaugurează în această primăvară prima sa fabrică din ţară, fapt ce îi va permite să acopere piaţa Sud-Americană cu produse specifice acesteia şi, în plus, va putea evita dezavantajele taxelor vamale și ale fluctuaţiilor cursului de schimb valutar. În China, fabrica Lapp Group din Shanghai a fost deja dată în folosinţă, portofoliul de produse fiind adaptat pieței locale.
La capitolul "investiţii", Lapp Group "a bifat" recent şi extinderea fabricii sale din Republica Coreea (Coreea de Sud).

Grupul şi-a continuat dezvoltarea şi pe piaţa de origine, construind în Germania cel mai modern centru din lume pentru logistică şi service în industria de cabluri, cu o investiţie totală de 50 milioane Euro, începută în 2011 şi finalizată anul trecut.

Cu sediul central în Stuttgart, Germania, Lapp Group este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii integrate şi mărci pe segmentul cablurilor şi al tehnologiilor pentru conexiuni. În anul fiscal 2012/2013, Grupul a generat o cifră de afaceri consolidată de 830 milioane euro. Lapp are în prezent 3.200 de angajaţi în întreaga lume, deţinând 18 facilităţi de producţie şi peste 40 de companii de vânzări; în plus, Grupul colaborează cu aproximativ 100 de reprezentanţi externi.