"Estimarea preliminară este că problema este legată probabil de un atac extern de tip malware", a scris Eileen Murphy,o purtătoare de cuvânt a NYT într-un mesaj postat pe Twitter către ora 20.30 GMT (23.30,ora României). "Lucrămla soluţionarea" penei, a adăugat ea. Către ora 23.30 GMT (2.30,ora României), site-ul era în continuare inaccesibil, iar Murphy nu a răspuns AFP, care i-a cerut să comenteze pe această temă.

Cotidianului newyorkez anunţa pe contul oficial de Twitter că "site-ul New York Times se confruntă cu dificultăţi tehnice. Lucrăm pentru repunerea integrală în serviciu".