Compania Thy6ssenKrupp a anuntat testarea cu succes a unui nou sistem de lift, botezat Multi. Instalatia este unica prin faptul ca se poate deplasa atat pe verticala, cat si pe orizontala.

Programul de testare a fost efectuat la uzinele grupului industrial ThyssenKrupp. Primul bloc turn unde va fi montata noua tehnologie va fi East Side Tower, in Berlin. Lucrarile de constructie ale imobilului vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Conceptul Multi a fost elaborat de ThyssenKrupp inca din 2014. Cabinele se deplaseaza pe sine magnetice. S-a renuntat, astfel, la traditionalele cabluri de otel.

Multi foloseste un sistem computerizat fara fir, penru o mai buna gestionare a timpului si a consumului de energie. Potrivit inginerilor de la ThussenKrupp, timpul de asteptare in cazul Multi nu va depasi, in medie, 30 de secunde, indiferent de dimensiunea cladirii unui sistemul este amplasat.

In alta ordine de idei, folosirea mai multor coridoare si deplasarea cabinetelor in plan orizontat elimina necesitatea construirii blocurilor turn in jurul unei axe verticale.