Totuși, GM a insistat că parteneriatul industrial cu Peugeot este solid.

Joi, compania franceză a confirmat că fluctuațiile de curs valutar vor avea un impact negativ de 1,1 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari) asupra profitului din 2013.

Peugeot negociază cu producătorul auto chinez Dongfeng extinderea parteneriatului lor în China și pe alte piețe. Peugeot va emite acțiuni care vor fi achiziționate de statul francez și de Dongfeng.

Peugeot a confirmat că discuțiile sunt 'în stadiul preliminar'.

Întrebat de presă dacă statul va lua parte la majorarea de capital, ministrul francez al Industriei, Arnaud Montebourg, a afirmat: 'Nu pot răspunde la această întrebare. Va apărea această întrebare? Fără îndoială. Dar în acest moment lăsați companiile să discute între ele. Poziția noastră este că Peugeot trebuie să rămână o companie franceză'.

La sfârșitul lunii noiembrie, oficiali francezi s-au întâlnit cu reprezentanți ai Peugeot și Dongfeng.

Analiștii speculează că vânzarea acțiunile GM face parte din negocierile în urma cărora se va finaliza tranzacția cu producătorul auto chinez.

În februarie, GM a cumpărat o participație de 7% în Peugeot pentru a dezvolta produse în comun. Producătorul auto american a devenit astfel al doilea acționar al firmei franceze, după familia Peugeot.

O majorare a capitalului va ajuta Peugeot să obțină numerar și să se extindă în afara Europei. Divizia auto a PSA Peugeot Citroen, care a raportat pierderi de 510 milioane de euro în primul semestru din 2013, a anunțat concedierea a 11.200 de angajați în Franța și închiderea unei fabrici din apropierea Parisului.