În cadrul studiului au fost analizate 29 de produse tip muștar, achiziționate în mod aleatoriu și anonim în luna iulie 2014. S-a constatat, astfel, ca numarul de E-uri prezente in respectivele produse variază între 0 și 8 E-uri: 34,48% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri, 24,13% — 2 E-uri, 13,79 % — 1 E, 10,34% din produsele analizate — 4 E-uri.

Potrivit studiului, 3,44% din produsele analizate conțin 8 aditivi alimentari, în timp ce un procent similar de astfel de produse nu conține niciun fel de E-uri.

De asemenea, în ceea ce privește conținutul de boabe sau de făină de muștar, acesta variază între 15% și 30%, însă aproape 45% din produsele studiate nu menționează pe etichetă aceste ingrediente.

Gramajul produselor studiate variază între 150 — 500 grame, iar 72,41% din aceste produse menționează pe etichetă valoarea nutrițională. Totodată, 34,48% din produsele de tip muștar menționează și valoarea zaharurilor, care variază între 0,9 și 6,2 grame/100 grame de produs.