Compania Société Générale, acţionarul majoritar al BRD, și-a dublat suprafaţa ocupată în West Gate, ajungând la 5.000 de metri pătraţi, în timp ce UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS) a ajuns, după extinderea suprafeţei existente, la aproape 12.500 de metri pătraţi ocupaţi în Novo Park.

Noile spaţii preluate de cele două companii chiriașe în West Gate și Novo Park totalizează 5.000 de metri pătraţi. Gradul mediu de ocupare al celor două parcuri de birouri, care însumează 150.000 de metri pătraţi de clasă A, a crescut astfel la aproape 97%.

 “2013 a fost un an în care am reușit să atragem noi chiriași, să permitem extinderea celor existenţi și să renegociem contracte de închiriere care au făcut istorie, cum este cel cu HP, cel mai mare chiriaș din piaţa spaţiilor de birouri”, a declarat Liviu Tudor, președintele Genesis Development. “Aceste tranzacţii sunt un rezultat al conceptului de îmbunătăţire continuă pe care l-am implementat, precum și o dovadă a calităţii serviciilor de facility management oferite în cadrul West Gate și Novo Park”, a adăugat Liviu Tudor.

Parcul de birouri West Gate, amplasat în cartierul Militari, în imediata apropriere a staţiei de metrou Preciziei, este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 75.000 de metri pătraţi. Printre companiile care au sediul în West Gate se numără: Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Société Générale, PPD (Pharmaceutical Product Development) România, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health, Medicover și Accenture.

Novo Park, amplasat în vecinătatea staţiei de metrou Pipera, este format din șapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă de aproximativ 75.000 mp închiriabili.  Printre chiriașii Novo Park se numără: Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Mondelez România (cunoscută anterior sub denumirea de Kraft Foods), Grupul Garanti România, Ringier, Sodexo, Infineon Technologies, Yokagawa, Luxoft și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Recent, Genesis Development a investit 800.000 de euro în crearea de noi facilităţi, lucrări de infrastructură și peisagistică în cadrul proiectului Novo Park.

Aceste investiţii fac parte din programul de îmbunătăţire continuă pe care Genesis Development îl derulează atât în Novo Park, cât și în West Gate.

În acest an, ambele parcuri de birouri au obţinut certificarea BREEAM Very Good, devenind primele parcuri verzi de birouri din România. Genesis Development deţine în prezent cea mai mare suprafaţă de spaţii de birouri verzi de pe piaţa locală.