Vremuri grele pentru cei 48 de miliardari si zecile de milionari care traiesc la Moscova. Rubla s-a prabusit dupa actiunile Moscovei in Ucraina, economia aluneca in directia recesiunii, iar sanctiunile occidentale au complicat existenta oligarhilor apropiati Kremlinului. De aceea, orice sfat privind reducerea cheltuielilor sunt binevenite.

Recomandarile sunt formulate de Maria Baibakova, fiica lui Oleg Baibakov, un foarte bogat fost patron in industria miniera si care acum se ocupa de imobiliare si colectioneaza obiecte de arta.

In primul rand, Maria ii indeamna pe rusii instariti sa renunte la guvernantele straine, care nu stiu limba rusa si care sunt angajate inclusiv pentru ca "nu pot trage cu urechea" la discutiile stapanilor. Gresit, spune Maria si explica: din cand in cand veti avea nevoie de translator, iar soferul dumneavoastra va fi obligat sa faca el cumparaturile in locul servitoarei.

In plus, atrage atentia Maria, "nestiinta limbii ruse nu inseamna ca nu intelege ce se intampla. Dimpotriva, pricepe totul foarte bine".

In ceea ce priveste concedierea servitorilor, "totul trebuie facut rapid, enumerand scurt si concis motivele, nelansand timp pentru justificari si lacrimi, dar respectand legislatia si termenii conveniti in contractul incheiat la angajare (spre exemplu, plata a doua salarii). Si inca un aspect important: concedierea trebuie facuta in prezenta a cel putin unui martor", care trebuie sa fie de acelasi sex ca servitorul, pentru a evita orice "discriminare".

Pe de alta parte, cand unul din membrii personalului este acuzat, pe nedrept, de furt, scuzele sunt obligatorii. "Dar nu varsati lacrimi pe umarul lui, spunand: . Simplu, trebuie sa recunoasteti ca s-a produs o neintelegere, pentru care trebuie sa va cereri scuzele de rigoare. Atat si nimic mai mult", recomanda Maria Baibakova.