Hotărârea are la bază prevederile legii 194/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi a reglementărilor emise de ASF, care clarifica statutul pieţei Rasdaq.

“În contextul evoluţiei Mindo SA Dorohoi, decizia acţionarului majoritar de a menţine societatea deschisă reconfirmă potenţialul de creştere al companiei. De asemenea, ne afirmăm pe aceasta cale încrederea în Bursa de Valori Bucureşti ca perspectivă de finanţare şi asigurăm investitorii că vom fi un model de transparenţă şi deschidere şi pe viitor”, a declarat Tiberiu Stratan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Mindo S.A. Dorohoi.

În 2014, Mindo S.A. Dorohoi a finalizat o investiţie de aproximativ 1 milion de euro într-o linie de producţie mortare uscate, cu o capacitate de producţie de 80.000 de tone/an şi o linie completă de uscare a nisipului. Noile investiţii se traduc într-o automatizare şi o eficientizare a producţiei, având o componentă importantă de protecţie a mediului înconjurător.

Grupul de firme Firos – Mindo, având acelaşi acţionar majoritar – SIF Muntenia, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de cifra de afaceri realizată în 2014. În acest fel, grupul de firme îşi consolidează poziţia a patra în topul producătorilor de mortare uscate şi adezivi din România.