Rezultatele companiei reflecta cresterea volumului de activitate prin majorarea  valorii de piata a activelor, precum si a sumelor noi atrase de la clienti. Activele in administrare au crescut cu peste 1,1 miliarde in 2014, depasind echivalentul a 5,7 miliarde lei a sfarsitul anului.

Pe langa subscrierile in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, interesul pentru fondurile cu capital protejat, care plaseaza o parte din active in actiuni, a crescut semnificativ. Aproximativ 20% din subscrierile nete au mers in aceasta directie, iar dintre fondurile cu plasamente in actiuni, Raiffeisen Confort a fost cel care a atras cele mai mari intrari nete din piata romaneasca in 2014*. Strategia investitionala,care permite  participarea la cresterea pietei de actiuni, dar si protectia capitalului in cazul scaderii cotatiilor actiunilor este disponibila si in valuta prin intermediul fondului Raiffeisen Confort Euro, al doilea cel mai bine vandut fond cu componenta de actiuni din Romania in 2014*.

“Rezultatele anului financiar 2014 confirma ca acoperim o nevoie care devine din ce in ce mai importanta pentru clienti - planificarea financiara. Utilizarea fondurilor cu capital protejat (Raiffeisen Confort si Raiffeisen Confort Euro) sau a fondurilor cu plasamente diversificate (Raiffeisen Benefit), arata ca se pot obtine randamente atractive in conditiile asumarii unui risc moderat. Am reusit sa ne adaptam nevoilor si cerintelor clientilor nostri, dar si conditiilor pietelor. Facem plasamentele tinand cont de profilul de risc al fiecarui client, perioadele de detinere cresc, iar in aceste conditii rezultatele nu intarzie sa apara.” a declarat Mihail Ion, Presedintele Raiffeisen Asset Management.

Eforturile noastre se concentreaza pe consilierea continua a investitorilor, explicarea beneficiilor cresterii duratei de detinere a unitatilor de fond sau pregatirea fortei de distributie pentru sustinerea diversificarii portofoliilor detinute de investitorii in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda. O perioada de detinere mai lunga elimina impactul volatilitatii pietei pe termen scurt si este adecvata in contextul utilizarii cotatiilor de piata ca metoda de evaluare a obligatiunilor din portofoliile fondurilor, metoda care urmeaza a fi implementata de Raiffeisen Asset Management imediat ce va primi aprobarea de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). De asemenea, pentru clientii care au deja o durata de detinere lunga,  in conditiile unui profil de risc corespunzator, este avantajos sa isi  orienteze o parte dintre plasamente catre fonduri cu capital protejat sau diversificate.

“ Nu este de ajuns sa economisim, sa punem bani deoparte, trebuie sa investim intr-un fel in care asteptarile noastre sa se poata indeplini. Aceste asteptari pot fi: de la a strange bani pentru “zile negre” pana la a ne asigura un nivel de trai decent la pensie sau a asigura viitorul copiilor nostri. Pentru a putea sustine toate acestea, am oferit si vom continua sa oferim clientilor nostri instrumentele potrivite, la momentul potrivit, scopul fiind – securitatea viitorului financiar.” a declarat Razvan Szilagyi, Director General al Raiffeisen Asset Management.