Majestatea Sa, Regina Elisabeta a Marii Britanii, și fostul campion de categoria grea la box Mike Tyson împărtășesc o pasiune ardentă pentru cursele de porumbei voiajori, fiind amândoi crescători cu experiență. Anul trecut, în ianuarie, și-au înscris amândoi porumbeii în cursa de un milion de dolari Sun City Million Dollar Pigeon Race din Africa de Sud. Premiul cel mare a fost de 200.000 de dolari, iar aventura prin care au trecut cei 3.479 de porumbei de rasă înscriși, precum și proprietarii lor, au făcut această cursă să primească titlul de „Zborul Secolului”.
Porumbelul regal se numea – cum altfel - Royal Desire și a fost singurul supraviețuitor după antrenamente, dintre cele șase păsări cu pedigriu înalt pe care regina le-a trimis de la crescătoria sa din Sandringham, Norfolk. Celelalte cinci au fost victimele prădătoarelor, ca și alți porumbei care nu au apucat să fie înscriși în cursă. Porumbeii lui Tyson au fost mai norocoși, ajungând în număr mai mare la start, în Hopetown, pentru cursa de 550 de kilometri până în Sun City.  
Deși nu au fost printre câștigători, participarea la prestigioasa cursă este o onoare în sine pentru orice crescător și atrage iubitorii de porumbei din 37 de țări.
 
Alți columbofili celebri
 
Regina Elisabeta a II-a este a patra generație de crescători de porumbei de rasă din familia regală. Primii porumbei de cursă lungă de Sandringham au fost un dar pentru viitorul rege Edward VII din partea regelui Loepold al Belgiei, în 1886.
Regina Victoria a Marii Britanii a fost, la rândul ei, o mare iubitoare a rasei Jacobin, al cărei penaj îi amintea de veșmintele călugărilor iacobini. 
Despre Paddy Ambrose (1928-2002), jucător faimos de fotbal irlandez cu o carieră internațională, se spune că era mai pasionat de porumbeii săi decât de sportul pentru care a devenit legendar. 
Nikola Tesla, faimosul inventator, hrănea porumbeii din New York și îi îngrijea cu dragoste și competență pe cei care erau bolnavi sau răniți. Deși spunea despre micile păsări că sunt „cei mai sinceri prieteni” ai săi, el nu era un crescător de porumbei, ci mai degrabă un iubitor. 
Pictorul Pablo Picasso era așa de îndrăgostit de porumbeii săi albi, având cozi aidoma evantaielor, încât i-a pus numele Paloma fiicei sale – adică „porumbel” în spaniolă. 
Charles Darwin, cercetătorul britanic care a revoluționat știința prin teoria evoluției, creștea porumbei de rasă, dar nu pentru curse, ci pentru propriile observații și studii anatomice.
 
Resurse nelimitate pentru o pasiune fără limite
 
Actorul Yul Brynner deținea sute de exemplare foarte scumpe din rasa Roller. Era cunoscut pentru faptul că se urca în elicopterul său privat pentru a urmări evoluția aeriană a păsărilor sale. 
La rândul său, Manuel Noriega (dictator în Panama) construise mai multe palate pentru a-i adăposti pe neprețuiții săi porumbei de rasă.