Anuntat in cadrul Expozitiei internationale pentru instalatii, echipamente de incalzire, racire si conditionare a aerului – ROMTHERM, “Parteneriatul pentru Ecologie” incheiat intre ROMEXPO S.A si TECHNOCON Engineering a facut posibila realizarea acestei etape, intreaga lucrare fiind finalizata in interval de o luna si jumatate.

Patru pompe geotermale au fost amplasate pentru a acoperi necesarul salilor de conferinte Titulescu, Madgearu si Brancusi, aducand astfel un plus valoare intregii companii, cu reflectare directa in calitatea activitatilor desfasurate in cadrul Centrului Expozitional.

Sistemele geotermale transfera caldura de la pamant la imobil pentru modul de incalzire si de la imobil la pamant in modul de racire, acest transfer fiind posibil prin intermediul circulatiei apei. Folosind aceasta tehnologie, nu numai ca incaperile vor beneficia de incalzire si racire eficienta pe tot parcursul anului, dar se reduce consumul de electricitate, iar echipamentele folosite nu aduc prejudicii mediului inconjurator.

Astfel, cel mai important efect direct al folosirii acestui sistem de climatizare il constituie reducerea costurilor – consumul de electricitate fiind redus in medie cu 70%.

Pentru Centrul Expozitional ROMEXPO, avantajele utilizarii tehnologiei pompelor geotermale pot fi rezumate in:
- Confort termic sporit in momentul derularii activitatilor in cadrul salilor
- Performanta energetica ridicata
- Echilibrarea termica a salii (realocarea energiei pentru fiecare suprafata utilizata)
- Alinierea la tendintele europene in vederea folosirii energiei verzi
- Protejarea mediului inconjurator
- Fiabilitate si usurinta in utilizarea echipamentelor

“Suntem deosebit de onorati sa fim deschizatori de drumuri in utilizarea acestei tehnologii de catre centrele expozitionale din Romania. Prin activitatea noastra ne dorim sa oferim mereu cele mai bune conditii expozantilor nostri si odata cu acest pas demonstram calitatea serviciilor oferite. Bineinteles ca planurile de viitor includ extinderea proiectului la nivelul tuturor pavilioanelor ROMEXPO si depunem toate eforturile in acest sens” a declarat Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A.