Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi cu jumătate de miliard de euro mai mai mult decât în 2012, iar premierul Victor Ponta spune acești bani sunt destinaţi pentru reluarea lucrărilor la Canalul Siret- Bărăgan. După ce canalul va fi finalizat, ascesta va asigura irigarea a 800.000 de hectare de teren agricol.

Potrivit proiectului de buget pentru anul 2013, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va avea un buget de 3,8 miliarde de euro, cu circa 500 de milioane de euro mai mult decât în anul 2012, când MADR a avut cel mai mic buget din ultimii 23 de ani (3,3 miliarde de euro). Premierul a declarat că o parte din fondurile alocate MADR urmează să fie folosite pentru continuarea lucrărilor la Canalul Siret- Bărăgan, fără a preciza însă suma exacta care va fi destinată acestei investiții.

Pentru finalizarea lucrărilor la Canalul Siret Bărăgan ar fi nevoie de 2,5 miliarde de euro, iar guvernul Ponta are în vedere un parteneriat public-privat pentru continuarea investiţiilor.