Nepotul fostului ministru american al justitiei, Robert Kennedu a initiat un proiect de lege care prevede crearea unei structuri menita sa "sincronizeze si sa analizeze informatiile" referitoare la Rusia, obtinute inclusiv pe canale diplomatice si din surse politienesti.

"Atacul Rusiei impotriva alegerilor noastre nu a fost dictat de dorinta de a ajuta un anumit partid. Actiunile Moscovei ascund adevaratul obiectiv, care vizeaza subrezirea increderii in institutiile americane si distrugerea valorilor fundamentale ale democratiei noastre", a afirmat congressmanul citat de Washington Times.

Autorii documentului spera sa obtina, astfel, acces la informatii guvernamentale. In cazul in care centrul va fi creat, el va fi format si condus de membri ai FBI, ai Departamentului de stt, precum si ai ministerului justitiei si cel al apararii. 

Potrivit Boston Herald, Konnedy a cerut o finantare de 20 de milioane de dolari pentru pe opt ani in cadrul programelor derulate de spionajul american. In schimb, centrul va oferi consultanta guvernului american si va "cauta lacunele" din actualul sistem de strangere de informatii despre Rusia.

Potrivit agentiei Bloomberg, care citeaza surse apropiate anchetei in curs de derulare in SUA privind implicarea Kremlinului in actul electoral american, ingerinta rusa a in alegerile prezidentiale din noiembrie anul trecut a fost mult mai importanta decat au lasat autoritatile sa se inteleaga. Conform acelorasi surse, 39 de state au cazut victime atacurilor cibernetice.