Autoliv România are în prezent facilităţi de producţie în Braşov, Prejmer, Timişoara, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, intenţionând să îşi majoreze numărul de angajaţi de la 5.800 în prezent la 6.500 la finele anului. Cele mai multe joburi vor fi create la Sfântu Gheorghe, unde numărul angajaţilor va creşte de la 1.600 la 2.000, dar şi la Lugoj.

Compania Autoliv România, producător de sisteme de siguranţă auto mizează în acest an pe afaceri de 490 de milioane de euro, cu 19% mai mult faţă de anul trecut, când cifra de afaceri a ajuns la 412 milioane de euro. Creşterea urmează să fie susţinută de extinderea producţiei la fabricile pe care le deţine în Braşov, Lugoj şi Sfântu Gheorghe.

„Estimările din acest an se bazează pe proiectele demarate încă din 2012, ce presupun dezvoltarea capacităţii de producţie a volanelor în fabrica din Sfântu Gheorghe, respectiv extinderea producţiei pentru centuri de siguranţă la Braşov, şi pentru textile la Lugoj”, anunţa în urmă cu două luni Ionel Fierbinţeanu, managing director al Autoliv România. Pentru realizarea obiectivelor din acest an, suedezii şi-au bugetat investiţii totale de peste 25 milioane de euro.