Compania a inregistrat in 2012 cea mai mare crestere a cifrei de afaceri, de 8%, ajungand la valoarea neta a vanzarilor de 6,65 milioane de euro.

Rezultatele obtinute au depasit estimarile initiale ale managerilor. "Noi ne-am propus pentru 2012 o crestere a vanzarilor de 4-5%, la fel ca in 2011, ne-a iesit 8%", declara Adrian Bodomoiu, director general al Wizrom Software.

În ceea ce priveşte 2013, seful Wizrom spune ca primul trimestru va da tonul pentru tot restul anului. "Primele noastre intalniri din acest an au vizat posibile contracte privind upgradarea unor solutii mai vechi, unele instalate la inceputul aniilor 2000", precizeaza Bodomoiu.

Anul trecut a adus si cei mai multi cleinti - 261, echivaland unei cresteri de 7,36%. Numarul total de clienti Wizrom a atins 3.546, cu o baza instalata de peste 32.000 de licente.

"Si anul trecut am demonstrat ca Wizrom este o companie solida si capabila sa aiba un parcurs pozitiv indiferent de fluctuatiile mediului economic, datorita schimbarilor operate atat in structura cat si la nivelul de model de business. Am oferit clientilor posibilitatea de a implementa solutiile noastre SaaS, oferind un ROI (Return on investment - n.r.) rapid si excelent, am lansat solutii inovatoare si puternice, am incheiat parteneriate cu producatori de software consacrati", a declarat director general al Wizrom Software.

Vectorii cresterii

Cresterea vanzarilor Wizrom in 2012 a provenit in principal din extinderea retelei de parteneri ai companiei, verticalizarea solutiei WizPro ERP pe noi nise precum agricultura, constructii si transporturi, precum si ca efect al cresterii continue a fortei de vanzari. Compania a inregistrat succese cu solutiile de BI (Business Intelligence), CRM (Customer relationship management ), SFA (Sales Force Automation) si logistica

Wizrom estimeaza si pentru 2013 o evolutie pozitiva ce va veni in principal datorita cresterii interesului mediului de afaceri fata de optmizarea costurilor operationale cu ajutorul instrumentelor software - aplicatii gen Supply Chain Management (SCM), utile inclusiv in perspectiva introducerii trasabilitatii in industria alimentara, dar si in urma procesului de inlocuire a vechilor solutii ERP (Enterprise resource planning) cu unele noi. 

Circa 31% din veniturile Wizrom provin din licentele vandute, 34% din mentenanta si 35% din alte servicii de business (analiza, procese, dezvoltari personalizate, outsourcing si altele).

Grupul Wizrom avea la sfarsitul anului 2012 un numar de 160 de angajati, cu 15% mai mult decat la finele lui 2011.