Pretul pentru imobilul situat in Rutland Gardens este de doua ori mai mare decat valoarea celui mai scump complex de locuinte din capitala Marii Britanii – One Hyde Park.


Resedinta din Londra a defunctului print al Arabiei Saudite, Sultan ibn Abdelaziz al Saoud a fost scoasa la vanzare pentru suma record de 300 milioane lire sterline (aproape 387 milioane euro), scrie The Telegraph. Publicatia noteaza, printre altele, ca in prezent, cel mai scump activ imobiliar din capitala britanica este luxosul complex One Hyde Park, cumparat cu 140 de milioane de lire sterline (174,7 milioane euro) de omul de afaceri ucrainean Rinat Ahmetov in 2011.

Potrivit Financial Times, agentia Knight Frank cauta cumparatori si incearca sa evite o mediatizare excesiva a acestui proces. Cu o suprafata de 60.000 de metri patrati, vila a apartinut, candva, premierului libanez, Rafik Hariri si a fost daruita printului saudit dupa asasinarea lui Hariri, in 2005.

Initial, resedinta a constat din patru cladiri separate, situate in Rutland Gardens si care, ulterior, au fost unite intr-un complex unic, devenind, astfel, cea mai mare casa din Londra. Se presupune ca imobilul dispune de o piscina si o parcare subterana, peretii fiind impodobiti cu frunze de aur in valoare de milioane de euro, in timp ce ferestrele au geamuri antiglont, scrie cotidianul.

„Fara indoiala, este o raritate pe piata de imobiliare. Indiferent de cine va fi viitorul proprietar, el va plati in primul rand pentru amploarea neobisnuita a unei case amplasate in acea zona. Va trece mult, foarte mult timp pana cand pe piata va mai apare un astfel de activ”, au comentat expertii londonezi.