Magnatul american al jocurilor de noroc, Steve Wynn, va construi in Macao un nou cazino, proiect evaluat la 4 miliarde de dolari. Potlrivit agentiei Reuters, Wynn a declarat ca investitia sa va avea un impact pozitiv asupra regiunii, va atrage clienti si va spori veniturile multor institutii din domeniul divertismentului instalate in Macao.


Associated Press scrie, la randul sau, ca Wynn si-a propus sa ridice pe o suprafata de 557.000 metri patrati un hotel cu o capacitate de 2.000 de camere, un club de noapte, 10 restaurante, cateva magazine, precum si un complex de cazinouri cu 500 mese de joc.

Macao este un teritoriu autonom din sudul Chinei, tara unde jocurile de noroc sunt interzise. Avand insa in vedere ca autoritatea Beijinului vizeaza numai apararea acestei regiuni, Macao permite constructia de cazinouri. De altfel, in aceasta zona este foarte dezvoltata sfera divertimentului, Macao fiind, de asemenea, un mare centru financiar.

In total, pe teritoriul Macao sunt 33 de mari cazinouri. Totusi, in ultimii ani, ritmul de crestere a veniturilor realizate din jocurile de noroc a incetinit. Potrivit datelor valabile pentru sfarsitul lunii mai, acest indice a fost de 7,3%, fata de o rata lunara de 70-80% in 2010.

Steve Wynn, in varsta de 70 de ani, este unul dintre cei mai bogati magnati ai jocurilor de noroc din lume. In primul trimestru al acestui an, incasarile companiilor sale s-au ridicat la 1,3 miliarde de dolari. De mentionat ca 70% din aceasta suma au provenit din Macao. Wynn detine o retea de cazionuri in Las Vegas.