Un număr de 44 de angajatori oferă 450 de locuri de muncă la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi care se va desfăşura vineri, a declarat pentru Agerpres, directorul AJOFM Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

"Ne dorim ca prin facilităţile şi subvenţiile pe care le acordăm, conform legislaţiei în vigoare, să sprijinim, în principal, comunităţile locale din tot judeţul Vâlcea pentru creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi implicit asigurarea unei armonii sociale în aceste zone. Bursa locurilor de muncă ne oferă o astfel de oportunitate şi sperăm să avem cât mai mulţi şomeri încadraţi în urma acestui eveniment. Până la data de 25 septembrie şi-au anunţat prezenţa 44 de angajatori care oferă absolvenţilor 450 locuri de muncă în domenii diverse de activitate, precum: alimentaţie publică, servicii, construcţii, industria uşoară şi turism. La aceste posturi vacante se adaugă şi cele oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă", a precizat Cornoiu.

Acesta a adăugat că AJOFM Vâlcea are asigurată finanţarea pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru angajatorii care încadrează şomeri peste 45 de ani, absolvenţi promoţia 2012, unici susţinători de familie monoparentală, persoane marginalizate social.

"Astfel, timp de un an angajatorii pot beneficia de o sumă lunară cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei pentru fiecare şomer angajat, în funcţie de categoria din care acesta face parte", a mai spus directorul AJOFM.

În judeţul Vâlcea, rata şomajului se situează la 4,7%, ea variind în acest an între 4,5% şi 5,5%.