Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a demarat un proiect prin care aproximativ 5.000 de pensionari cu venituri sub 500 de lei din sectorul pe care îl administrează vor primi tichete sociale, pentru alimente, în valoare de 100 de lei lunar timp de un an, anunţă Mediafax.

"Este un proiect social, nu e singurul. Nu înseamnă campanie electorală. Sunt în campanie de 12 ani şi în fiecare zi când mă scol şi când mă culc mă gândesc ce pot să cred când sunt în campanie electorală", le-a spus Vanghelie jurnaliştilor pe treptele Sălii Palatului, înainte de a intra să le prezente proiectul celor câteva mii de pensionari strânşi deja în sală.

Vanghelie a spus că prin acest proiect, vârstnicii cu pensie sub 500 de lei vot primi câte 100 de lei pe o perioadă de un an, iar cu aceste tichete vor putea să-şi achizţioneze alimente, dar nu băuturi alcoolice.

"De acest proiect vor beneficia în prima fază aproape 5.000 de pensionari. Vom identifica exact câţi sunt sub acest prag de 500 de lei. Sunt tichete sociale, în baza tichetului îşi pot cumpăra alimente, dar nu băuturi alcoolice. De mâine începe proiectul, se împart aceste tichete, banii au fost propuşi pe bugetul local. Am identificat sursa de finanare, am găsit formule, de mâine oamenii vor putea beneficia de aceste tichete sociale", a spus Vanghelie.