05 octombrie 2012 va fi decretata drept ziua internationala James Bond, aceasta fiind si data la care se vor aniversa 50 de ani de la lansarea primului film din seria 007.

Printre manifestarile planificate la această dată se numara licitatia de caritate organizata de casa Christie la Londra, o expoziție la Muzeul de Arta Moderna din New York (MoMA) și seara dedicata soundtrack-urilor din filmele James Bond tinuta la Los Angeles cu sprijinul Academy Awards.

In plus, compania Sky va lansa canalul TV Sky Movies 007 care va emite exclusiv filme cu super-spionul in intervalul 5 octombrie -4 noiembrie 2012, iar MGM si Fox vor scoate un box-set care va include toate cele 22 de filme cu James Bond.

Primul film din seria agentului 007, numit "Dr. No", a fost lansat pe 05 octombrie 1962. Rolul principal în acest film (precum și urmatoarele patru care au urmat) a fost jucat de Sean Connery.În prezent, se lucreaza la cel de-al 23-lea film din seria Bond: "007" Skayfall "Coordonate". Filmul este regizat de Sam Mendes iar rolul agentului 007 este jucat, ca și în cele două filme anterioare ("Casino Royale" și "Quantum of Solace") de catre Daniel Craig. Lansarea filmului este programată pentru sfârșitul lunii octombrie 2012.