Un studiu realizat de Coleman Parkes pentru HP Enterprise Services a scos la iveala faptul ca 68% din companiile din Europa considera ca inovatia va deveni foarte importanta pentru activitatea lor in urmatorii doi ani.

Potrivit acestei cercetari, un procentaj egal din organizatiile din sectorul privat (58%) cred ca cel mai bun mod de a fi mai inovatoare si de a le oferi clientilor acel plus de valoare de care au nevoie vizeaza fie integrarea aplicatiilor, fie sustinerea mobilitatii.

Mai exact, 62% din repondenti incearca deja sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a face aplicatiile din acelasi proces de business sa functioneze in mod unitar, o diferenta majora fata de SUA, acolo unde 59% din companii cauta solutii pentru integrarea aplicatiilor din procese diferite de business.

In acelasi timp, 58% din companiile europene implementeaza deja o multitudine de solutii pentru a deveni mai mobile si 29% din ele admit ca dispozitivele mobile au devenit tot mai importante pentru modul in care isi desfasoara activitatea, insa doar 30% abordeaza retelele sociale pentru a sustine inovatia.

In pofida acestor tendinte, mai putin de jumatate dintre repondenti considera ca detin deja toate resursele necesare pentru a sustine integrarea aplicatiilor si mobilitatea si doar 40% au apelat deja la ajutorul unui partener extern si, chiar si in acest caz, de cele mai multe ori au cerut servicii de dezvoltare a unor aplicatii. Aceste cifre indica un potential viitor interesant pentru piata solutiilor dedicate companiilor, spun specialistii.