Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu anunţă, într-un comunicat de presă, că la nunta lor vor avea aproximativ 600 de invitaţi, că verighele sunt din aur rose şi au costat împreună 500 de euro, culoarea tematică a evenimentului va fi roz fane, iar luna de miere au amânat-o pentru iarnă sau anul viitor.

Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu au dat publicităţii un comunicat de presă comun, "ca urmare a valului de zvonuri şi informaţii exagerate care au apărut în presă" legate de nunta lor, ce va avea loc sâmbătă, 1 septembrie 2012, dar şi "din dorinţa de a-i informa corect pe cei interesaţi de fericitul eveniment" din viaţa lor.

Astfel, ei precizează că slujba religioasă se va desfăşura după-amiază la o biserică ortodoxă veche din Bucureşti, iar sărbătorirea evenimentului va avea loc la Palatul Snagov, într-un cort special amenajat în grădina acestuia;

Naşii sunt bunii lor prieteni Aura-Mari Mustea-Şerban şi Răzvan Mustea-Şerban, iar mireasa va fi însoţită, conform traditiei româneşti, de o singură domnişoară de onoare şi un singur cavaler de onoare, respectiv verişoara sa primară Raluca Băsescu şi prietenul lor Codin Maticiuc.

Conform sursei citate, la nuntă vor participa aproximativ 600 de persoane, prieteni şi cunoştinţe ale lor, ale părinţilor lor şi ale naşilor.

Meniul ales conţine, printre altele, caviar, pastă de jambon, sărmăluţe în foi de viţă şi de varză, costiţă, mămăliguţă, smântână, ruladă de curcan, pulpă de viţel.

"Aranjamentele florale şi decoraţiile sunt simple, am ales flori de grădină, trandafiri, bujori şi hortensii în tonuri de roz fane, culoarea-tematică a întregului eveniment", se arată în comunicatul celor doi, care precizează că verighetele au un design simplu, din aur rose, fără diamante şi au costat împreună 500 de euro.

Atmosfera va fi întreţinută de interpreţii Aurel Tamaş, Călin Geambaşu, Smiley Band şi de un DJ.

Conform aceleiaşi surse, rochia miresei este din dantelă Sophie Hallette, organza din mătase naturală şi tafta, a fost realizată de designerul autohton Anca Maxim şi a costat în jur de 4.500 de euro.

"Nu avem o lună de miere stabilită, am hotărât să o amânăm pentru iarnă sau anul viitor deoarece activitatea mea la Parlamentul European a început deja", precizează Elena Băsescu.

Conform comunicatului, invitaţii nu au niciun fel de restricţie, iar evenimentul nu beneficiază de nicio protecţie specială din partea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

"Menţionăm că, din dorinţa de a răspunde interesului public manifestat cu privire la nunta noastră, vom pune la dispoziţia presei, în timp util, câteva fotografii şi imagini video, care vor putea fi publicate şi difuzate în mod liber. Înţelegem că există un mare interes public legat de nunta noastră, dar vă adresăm rugămintea de a ne lăsa să ne bucurăm în linişte, alături de cei dragi, de acest eveniment special din viaţa noastră", mai precizează Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu în încheierea comunicatului.