Vi-l mai amintiti pe Marcel Hoara? Domnul acela blond si agresiv de la PDL, care aparea la televizor mai des decat Monica Tatoiu, poza in atotstiutor si avea o strategie de PR imbatabila (cu care isi acoperea lipsa de pregatire, in special economica): jignea pe toata lumea, de la moderator la ultimul invitat.

Ba chiar si pe oamenii de rand, daca este sa ne luam dupa reactia multimii cand Marcel Hoara a aparut in Piata Victoriei la un miting. Dupa acel incident, am rasuflat cu totii usurati: am scapat de ,,soldatul” portocaliu, adica nu o sa-l mai vedem in fata ochilor ori de cate ori deschidem televizorul, uneori chiar si pe doua posturi TV in acelasi timp - in direct si inregistrat. Recent, am avut insa o revelatie: Marcel Hoara nu poate sa dispara din emisiunile TV. Chiar daca el personal este tinut la cutie, se gaseste vreun coleg de partid care sa-i copieze stilul intru totul. De aceasta data este vorba despre o femeie: Andreea Paul Vass. La fel de agresiva cu partenerii de emisiune, omniprezenta indiferent de televiziune, consiliera pe probleme economice a premierului Boc isi ascunde lacunele in materie de economie in spatele unei atitudini total lipsite de eleganta si deseori si de substanta. Dar nu despre atitudinea domnei Paul Vass vreau sa scriu, desi personal ma deranjeaza prezenta unor astfel de personaje pe micile ecrane. Mai ales ca le dam si apa la moara barbatilor, care astfel au motiv sa exclame pe un ton misogin: ,,e femeie... las-o!”. Vreau sa mentionez gafele de natura economica pe care doamna consilier pe probleme... economice le face.  Nu mai departe de acum doua zile, intr-o emisiune la Antena 3, din dorinta de a arata cat de bine pregatita este, dar mai ales ca poate contrazice pe toata lumea, Andreea Paul Vass a explicat cam cum s-au cheltuit cele aproape 20 de miliarde de euro imprumutate de la FMI, CE si BM. ,,Aproape 11 miliarde de euro au mers la BNR pentru echilibrarea cursului”, a tunat consiliera premierului. Si a completat, adresandu-se celor din platou: ,,nu ma mai obosesc sa va explic pentru ca nu veti intelege”. Noi cei care mai intelegem am priceput din cele spuse de doamna Vass ca BNR a aruncat in piata aproape 11 miliarde de euro pentru a tine leul la nivelul dorit. Dincolo de gogomania declaratiei, care a starnit amuzament la banca centrala, de mai bine de un an se vorbeste despre cum s-au folosit banii de la FMI si mai ales unde s-au dus cei cu destinatia BNR. Cu siguranta, nu in mentinerea cursului. Ci la rezerve, de unde au fost eliberate catre banci alte sume care ar fi trebuit folosite pentru repornirea creditarii. Dar care, in final, au ajuns tot in vistieria guvernului. Pentru ca institutiile de credit au folosit banii primiti sa imprumute statul.

Concluzia este cat se poate de simpla in cazul personajului de mai sus: a ridica tonul si a varsa venin pe orice iti iese in cale nu echivaleaza cu a fi un bun specialist. Pentru asta este nevoie de ceva mai mult.