Acţiunile National Bank of Greece (NBG) şi Eurobank au crescut luni la bursa de la Atena, după informaţiile din presă care indicau că cele două bănci ar putea fuziona, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luni, la începutul şedinţei de tranzacţionare, acţiunile celei mai mari bănci din Grecia, NBG, au urcat cu 16%, la 2,43 euro (3,17 dolari), în timp ce acţiunile Eurobank au crescut cu 11%, la 1,30 euro.

Vineri, site-ul de ştiri To Vima a anunţat că National Bank of Greece şi Eurobank negociază o fuziune care ar duce la crearea celui mai mare grup bancar din Grecia.

O astfel de tranzacţie ar avea acordul guvernului elen şi al Băncii Centrale a Greciei, susţin sursele citate de site-ul de ştiri. O altă opţiune luată în considerare este o triplă fuziune a National Bank of Greece, Eurobank şi Hellenic Postbank, banca controlată de statul elen.

Băncile elene sunt sub presiune pentru a se consolida şi pentru a supravieţui efectelor crizei care le-a lăsat dependente de finanţările Băncii Centrale a Greciei.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).