Compania Eurolines, deţinătoarea autocarului care s-a răsturnat duminică în judeţul Arad, precizează că vehiculul are toate reviziile tehnice efectuate la zi, iar echipajul alcătuit din trei şoferi este unul dintre cele mai experimentate ale firmei, potrivit unor precizări transmise Mediafax.

Citeste si UPDATE ACCIDENT la Nadlac. Un autocar cu zeci de pasageri s-a răsturnat. O femeie a murit şi 27 de persoane sunt rănite

Autocarul - un model de Mercedes Tourismo 350, fabricat în 2007, cu 49 de locuri - efectua cursa de linie regulată Rotterdam - Bucureşti, iar accidentul s-a produs, în jurul orei 16.00, la o distanţă de 13 kilometri de Nădlac. În autocar se aflau 42 de pasageri şi trei şoferi, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Eurolines enumeră şi cauzele care, în opinia lor, au dus la accidentul în care o femeie şi-a pierdut viaţa. "Accidentul s-a produs din cauza unui derapaj într-o curbă largă pe fondul unui carosabil încins şi umed, rezultat în urma unei ploi recente, precum şi din cauza faptului că, din sens opus, un autoturism a încercat să intre în depăşire, dar a revenit imediat în coloană, provocând asupra şoferului de autocar un reflex de evitare. În acest accident, niciun alt mijloc de transport nu a fost implicat", se arată în comunicat.

Potrivit companiei de transport, 33 dintre pasageri se află în afara oricărui pericol, 13 dintre aceştia fiind deja îmbarcaţi pe o cursă specială, spre a-şi continua drumul până la destinaţie.

"Alte opt persoane se află în acest moment în spitalele judeţene din Timişoara şi Arad, unde primesc îngrijiri medicale. Din informaţiile pe care le avem până în prezent, aceştia sunt stabili hemodinamic, iar vieţile nu le sunt puse in pericol. Eurolines România se află în legătură cu pasagerii şi familiie acestora şi îşi arată întregul sprijin pentru momentele dificile prin care trec aceştia", se mai precizează în comunicat.

Managerul Spitalului Judeţean Arad, Teodora Olariu, a declarat anterior corespondentului MEDIAFAX că la Unitatea de Primire Urgenţe au ajuns 26 de răniţi, în timp ce unul a primit îngrijiri la locul accidentului.

"Toţi pacienţii sosiţi sunt stabili hemodinamic, iar vieţile nu le sunt puse în pericol. Primesc tratament şi continuăm investigaţiile medicale. În gerenal, rănile suferite sunt traumatisme toracice, craniene şi fracturi", a declarat Olariu.

Un autocar s-a răsturnat, duminică după-amiază, în apropiere de vama arădeană Nădlac. În urma accidentului, o femeie a murit.