Angela Merkel, Christine Lagarde, Virginia Rometty sunt numai cateva dintre femeile care au avut si au un cuvant de spus pe arena internatinala, politica, economica si financiara.


De la izbucnirea crizei europene, in 2010, cancelarul german, Angela Merkel, a dirijat, practic, mersul lucrurilor pe Batranul continent. Expertii afirma chiar ca daca euro inca mai exista, iar economia mondiala nu a aluneat in recesiune inca din 2011, se datoreaza, in buna parte, determinarii acestei femei in varsta de 57 de ani.

Angela Merkel nu este un politician titpic. Nu este nici avocat, nici economist, dar detine un doctorat in chimie cuantica. Anul acesta, publicatia Forbes i-a acordat statutul de cea mai puternica femeie a lumii.

Noul director al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, fost ministru de finante al Frantei, a preluat, la 5 august, conducerea institutiei intr-un moment critic pentru economia mondiala. Inlocuindu-l pe Dominique Strauss-Kahn, anchetat intr-un scandal sexual, Lagarde s-a angajat, practic, sa duca mai departe politica FMI de sustinere a Europei.

In ajunul aniversarii a 100 de ani de existenta, gigantul IBM a desemnat-o pe Virginia Rometty sa-i conduca destinele. Este pentru prima data cand o femeie preia conducerea acestei companii multinationale, numarul trei in Statele Unite dupa capitalizare, dupa ExxonMobil si Apple, dar inaintea Microsoft.