Actorii George Mihăiţă şi Costel Constantin au primit sâmbătă câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru o viaţă dăruită teatrului românesc.


Cu această ocazie primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a înmânat actorilor şi "Placheta Bucureştiului".

"Încercăm astăzi, eu cred că şi reuşim de ceva timp, să arătăm încă o dată respectul şi consideraţia pentru tot ceea ce aceşti doi oameni şi mulţi alţii au făcut pentru bucureşteni, pentru români în general", a declarat primarul general, care a precizat că îi respectă pe cei doi mari actori.

Actorul Costel Constantin a spus că cea mai mare bucurie a sa este că timp de 50 de ani a făcut ceea ce a iubit mai mult pe lume, ''meseria sa de care este foarte mândru".


George Mihăiţă s-a arătat emoţionat de primirea unei stele pe Aleea Celebrităţilor.

"Nu mi-a bătut mai tare inima niciodată decât îmi bate acum când văd pe cine am în jurul meu. Am impresia că primul colţ al stelei a apărut în 1970 odată cu replica: De ce ai dat, mă? L-aş numi Lucian Pintilie. Pe al doilea îl numesc Horaţiu Mălăele căruia îi datorez foarte mult. Al treilea colţ al stelei ar fi colegii mei, tot Teatrul de Comedie. Al patrulea colţ fără de care nu ar fi apărut această stea sunt spectatorii mei, iar al cincilea colţ se cheamă Silviu Purcărete", a afirmat George Mihăiţă.

Totodată, cei doi actori au primit sâmbătă câte o stea de aur din partea unei case de bijuterii.

La eveniment au fost prezenţi actorii Ileana Stana Ionescu, rectorul UNATC Adrian Titieni, directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, Cristian Şofron, Emilia Popescu, Marin Moraru, George Ivaşcu.

Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care cuprinde stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, în parteneriat cu Primăria Capitalei, Walk of Fame a fost inaugurat în ianuarie 2011.

Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele unor mari personalităţi - Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Ştefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuţ, Marin Moraru şi Iurie Darie, UNATC "I. L. Caragiale" şi Horaţiu Mălăele.