Actorul Gheorghe Dinica a incetat din viata, astazi, la varsta de 75 de ani. Actorul era internat din data de 22 octombrie, in Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.
 
Intr-un comunicat de astazi al Spitalului, se preciza ca actorul a fost supus unei interventii de urgenta - "colecistectomie laparoscopica" - sub anestezie generala, operatia fiind facuta de prof. dr. Mircea Beuran. Post operator, evolutia starii de sanatate a actorului s-a mentinut "extrem de grava”, si, cu toate eforturile depuse, viata lui Gheorghe Dinica nu a mai putut fi salvata.
 
Gheorghe Dinica este unul dintre cei mai mari actori romani. A debutat ca actor in filmul "Strainul", in anul 1963 si de atunci a jucat in peste 60 de filme ("Dupa-amiaza unui tortionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inima de tigan"), dar si in piese de teatru ("Tache, Ianke si Cadar", "In numele trandafirului" etc.). A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cantece de petrecere" si "Cantece de petrecere 2", in colaborare cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu. Este societar de onoare al Teatrului National "I.L. Caragiale" din 2002.


Sursa: Mediafax