Iurie Darie este în stare foarte gravă la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", actorul fiind supus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unei intervenţii chirurgicale pentru a i se elimina lichidul de la creier, însă a suferit un accident vascular cerebral.

La solicitarea presei, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florian Bica, a declarat că starea actorului este gravă după ce a suferit accidentul vascular cerebral, pacientului fiindu-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar, cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie.

Potrivit medicilor, actorul a suferit complicaţie post-operatorie, acumulând în continuare lichid în creier.

Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat, de altfel, la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni".

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost dus, în 10 mai, la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, iar în 21 mai a fost operat pentru a-i fi scos lichidul acumulat în zona creierului.