Printr-o investiţie de peste 2 milioane de euro, Adrem Invest a achiziţionat compania elveţiană MTAG Marti Technologie AG, companie specializată în engineering şi un puternic jucător în domeniul metalurgiei la nivel mondial. Alături de compania elveţiană, Adrem Invest a preluat şi filiala companiei din SUA şi angajaţii acestor entităţi, peste 30 de specialişti din Elveţia şi SUA. În urma achiziţiei, numele companiei elveţiane a devenit MTAG, respectiv MTUS.


Compania MTAG deţine o cotă de piaţă de 22% la nivel local şi lucrează cu parteneri importanţi la nivel mondial precum Arvedi, ASO Italia, Swiss Steel Elvetia, LSW Germania, TMK Rusia, Asil Celik, Cer Celik, Turcia, VAG Austria. În acelaşi timp, filiala MTUS colaborează cu principalele companii metalurgice de pe teritoriul SUA: US Steel, Gerdau, Steel Dynamics International, NMLK, EVRAZ.

Până la sfârşitul acestui an, compania estimează o cifră de afaceri de 171,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 37% comparativ cu anul 2011. Similar anilor anteriori, ponderea cea mai mare din cifra de afaceri revine afacerilor la nivel local, cu 148,6 milioane de lei, în raport cu ponderea din cifra de afaceri ce revine afacerilor derulate la nivel internaţional, respectiv 23,1 milioane de lei.

În ceea ce priveşte ponderea fiecărei divizii din portofoliul Adrem Invest, 45% din cifra de afaceri pe 2012 revine Diviziei Servicii Integrate, 41% aparţine Diviziei SCADA & Automatizari, în timp ce Divizia Ingineria Proceselor înregistrează 14%.