Retailerul Profi, detinut de fondul de investitii Enterprise Investors din Polonia, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29% mai mult decat in 2010, a declarat luni, intr-o conferinta, Pawel Musial (foto), directorul companiei.


Reprezentantul Profi a anuntat ca, din discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii fondului de investitii acestia nu doresc sa vanda Profi in urmatorii ani. "Dupa aceasta perioada ei (Enterprise Investors n.r.) ar putea sa listeze compania la bursa de la Bucuresti, Viena sau, cel mai probabil, Varsovia.

Toatele magazinele Profi au fost inchise luni, pentru ca marti sa fie redeschise in urma unui proces de redecorare. Musial a spus ca, daca investitia in construirea unui magazin este de cateva sute de mii de euro, redecorarea acestuia costa intre 100.000 si 200.000 euro.

Planurile Profi

Profi va deschide in acest an 30 de magazine noi si va inchide maxim patru, considerate nerentabile, a mai aratat seful retelei. Zilnic, lantul are intre 120.000 si 160.000 de clienti, in crestere "semnificativa" fata de anul trecut, diminuandu-se in schimb cheltuiala medie pe client, conform companiei.
"Problema cea mai mare pe care o avem in Romania o reprezinta sefii de magazin, pe care ii gasim foarte greu", a mai spus Musial.

Lantul are in prezent 108 magazine, fata de 82 la sfarsitul anului 2010.