Producatorul de materiale de constructii HeidelbergCement a anuntat ca volumul vanzarilor de ciment in Romania a scazut in 2010 fata de anul anterior. Pentru 2011, compania estimeaza noi scaderi pe piata din Romania. Tara noastra este, de altfel, singura dintre statele in care grupul este prezent pentru care se anticipeaza reducerea volumului de ciment vandut in acest an. Grupul estimeaza, de asemenea, ca si pretul cimentului se va reduce.
 
Pe segmentul agregate, volumul vanzarilor din Romania s-a redus anul trecut comparativ cu 2009. Pentru acest an insa, HeidelbergCement anticipeaza cresterea vanzarilor si a preturilor.
 
La nivel de grup, cifra de afaceri a HeidelbergCement s-a majorat anul trecut cu 5,8%, la 11,76 miliarde de euro. Totodata, profitul net a avansat de la 168 de milioane de euro la 511 milioane de euro.
 
Volumele de ciment si clincher (semifabricat din care se obtine cimentul) au scazut de la 79,3 milioane de tone in 2009 la 78,4 milioane de tone anul trecut. Volumele de agregate au urcat usor, de la 239,5 milioane de tone la 239,7 milioane de tone.
 
HeidelbergCement detine in Romania companiile Carpatcement, Carpat Beton si Carpat Agregate.