Noul director financiar de la Yahoo va primi 18 milioane de dolari în următorii patru ani, din salarii, bonusuri şi acţiuni. Aşa arată pachetul financiar pe care l-a negociat cu conducerea companiei.


Ken Goldman, un veteran în industria tehnologică, a fost numit CFO al Yahoo săptămâna aceasta, înlocuindu-l pe Tim Morse. În următorii cinci ani, dacă totul merge conform aşteptărilor, acesta ar putea ajunge să încaseze peste 70 de milioane de dolari. Goldman, în vârstă de 63 de ani, va avea un salariu anual de 1,1 milioane de dolari, incluzând aici şi bonusurile, însă la acest salariu se vor adăuga încasări din dividende, întrucât va primi şi pachet de acţiuni, în funcţie de performanţe.


Tim Morse, predecesorul său, a fost CEO-ul interimar al Yahoo până la venirea Marissei Mayer şi era recunoscut drept un executiv care promova reducerea costurilor şi bugetele austere. Mentalitatea sa nu a mai interferat cu cea a noului CEO, care a declarat să vrea să readucă Yahoo pe un trend de creştere, inclusiv prin investiţii majore, potrivit Business Insider.