Primul weekend din luna septembrie are la fel de multe evenimente interesante ca un weekend de vară. Calendaristic vorbind, toamna îşi intră în drepturi, dar din punct de vedere al spectacolelor, expoziţiilor şi evenimentelor de petrecere a timpului liber, weekendul 1-2 septembrie intră la categoria „vara indiană”. De la concertul Red Hot Chili Peppers din Bucureşti, până la zborul cu balonul cu aer cald din Timişoara, oferta este una variată, pe gustul tuturor.Concertul Red Hot Chili Peppers

Aşteptarea fanilor din România ai formaţiei Red Hot Chili Peppers s-a încheiat. Trupa vine, pentru prima dată în ţară, concertul fiind programat pentru vineri, 31 august, pe Naţional Arena. Preţul biletelor variază, între Iubitorii Concertul hiar dacă nu este între 130 şi 495 de lei. Trupa, formată din membrii: Anthony Kiedis, Michael “Flea” Balzary, Chad Smith şi Josh Klinghoffer, a lansat, de-a lungul timpului, hituri precum „Otherside“, “Californication“, “Scar Tissue“ sau “Road Trippin“ . Anul acesta, cei din Red Hot Chili Peppers vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame alături de alte legende ale muzicii.Zbor cu balonul cu aer cald, la Timişoara


La Timişoara a început sezonul pentru o nouă distracţie - zborul cu balonul cu aerul cald. Singura condiţie este să nu îţi fie frică de înălţime. Costul unei plimări cu balonul costă 124 de euro, pentru o singură persoană, dar numai de luni până vineri. În weekend, tariful urcă până la aproximativ 150 de euro. Fiecare zbor poate fi făcut pentru maxim cinci oameni, respectiv patru pasageri şi pilotul, iar balonul poate fi închiriat pentru orice ocazie, de la simple plimbări de agrement, până la şedinţe foto. La finalul călătoriei cu balonul, pasagerii au parte de un botez al aerului şi primesc o diplomă de participare.Târgul Olarilor din SibiuLa Sibiu, mai exact în Piaţa Mare, se strâng olarii din localităţi cu tradiţie în olărit, cum ar fi Horezu, Corund, Baia Mare, Rădăuţi sau Glogova. Aceştia vor expune în spaţiul amenajat în acest scop cele mai interesante obiecte ceramice. Târgul este unul dinre cele mai vechi evenimente culturale ale Sibiului contemporan şi recreează atmosfera de târg specifică Pieţei Mari din secolul al XVIII-lea. Din perimetrul evenimentului nu lipseşte turta dulce, alintată de târgoveţi “puiul târgului“.

Festivalul internaţional de Muzică – Toamna Pragheză

Peste hotare, în capitala Cehiei, începe Festivalul internaţional de Muzică „Toamna Pragheză”. Melomanii care ascultă mai ales muzică simfonică se vor delecta la concertele din sălile teatrelor din Praga. Spre deosebire de ediţia de primăvară a festivalului, cea de toamnă se organizează şi în Karlovy Vary, o staţiune balneară din nord-vestul Cehiei, la poalele Munţilor Metaliferi. La unele spectacole, accesul publicului va fi gratuit, dar pentru cele ţinute în sălile de teatrul şi operă tariful variază între cinci şi 50 de euro.
Festivalul Internaţional de vin de la Budapesta

În fiecare an, la începutul lui septembrie are loc Festivalul Internaţional de Vin din capitala Ungariei, un eveniment care atrage un număr mare de turişti. Aceştia nu doar că învaţă diferenţele dintre soiurile de vin, dar sunt invitaţi la degustări unde somelierii le explică particularităţile tipurilor de vin servite. Chiar dacă nu ştii foarte multe despre licoarea făcută din struguri, ai ocazia să înveţi, într-un cadru relaxat, iar obiectivele turistice din Budapesta, precum şi delicatesele gastronomice tradiţionale sunt doar un bonus.