Profitul Wells Fargo, instituţia de credit cu cea mai mare capitalizare din SUA, a crescut cu 17% în trimestrul al doilea, la nivelul record de 4,62 miliarde de dolari, ca urmare a declinului costurilor şi rezultatelor bune ale operaţiunilor ipotecare, potrivit Bloomberg.


Wells Fargo este cel mai mare creditor de pe piaţa ipotecară americană. Câştigul pe acţiune a urcat de la 70 de cenţi în trimestrul al doilea al anului trecut la 82 de cenţi, în timp ce analiştii estimau un profit de 81 de cenţi.

Directorul general, John Stumpf, a contracarat impactul dobânzilor reduse şi marjele scăzute prin creşterea creditării ipotecare şi achiziţii de portofolii de împrumuturi de la băncile europene. Wells Fargo acoperă circa o treime din noile ipoteci din SUA şi ar putea ţinti chiar o cotă de 40% din piaţă. În plus, banca vrea să scadă cu 1,5 miliarde de dolari costurile trimestriale până la sfârşitul anului.


Compania de investiţii Berkshire Hathaway, condusă de miliardarul american Warren Buffett, este cel mai mare acţionar al Wells Fargo, cu o participaţie de 7%.