Numeroase personalitatii franceze, in majoritatea lor vedete de muzica si film, au fost fraudate din motive inca neclare de catre un bancher. Acesta a deturnat pur si simplu banii din conturile unor staruri pentru a fi imprumutati altora, „finantatorii” fiind convinsi ca isi pun economiile in investitii profitabile, relateaza publicatia franceza Le Parisien.

Sumele erau acordate in conditii suficient de favorabile, dar nu toate operatiunile erau insotite si de un acord scris.

Crezând ca au investit inteligent, zeci de personalitati si-au împrumutat banii involuntar... colegilor de breasla. Insa o mare parte dintre cei care si-au incredintat rezervele bancherului, a carui identitate este tinuta inca in secret de anchetatorii francezi, nu si-au mai recuperat banii.

Frauda se ridica la aproximativ 5 milioane de euro.

La rândul său, bancherul a spus că a intentionat "doar sa ajute oamenii". Ancheta demarata nu a stabilit inca daca acesta s-a folosit de banii vedetelor pentru a-si umple propriile buzunare.

Printre aceste victime se numara Isabelle Adjani, Olivier Martinez, Montoute Edouard, Dominique Blanc, Demongeot Mylène, Alexandre Arcady, Magloire si Josée Dayan.