François Hollande a anuntat astazi crearea iminenta a Bancii Publice pentru Investitii (BPI), institutie cheie pentru noul guvern. Desi, initial, Paris-ul miza pe operationalitatea acesteia in ianuarie 2013, in luna iulie termenul a fost devansat pentru toamna. Se pare insa ca autoritatile franceze se grabesc, revenind acum cu noi precizai: „Banca va fi gata in cateva zile.

”O banca publica de investitii va fi creata in zilele urmatoare”, a declarat François Hollande intr-un dicurs tinut la Châlons-sur-Champagne (Marne), in cadrul caruia a promis o mobilizare generala pentru relansarea cresterii economice.

BPI va fi creata, in special, pentru rezolvarea dificultatilor financiare ale intreprinderilor mici si mijlocii, urmand sa fie organizata sub forma unui „Ghiseu unic” in fiecare regiune a Frantei. Institutia va reprezenta si o profunda reorganizare a diverselor mijloace de finantare publica din sfera de activitate a Caisse des dépôts, institutia publica destinata sa realizeze investitii pe termen lung in obiective de interes general si in dezvoltarea economica a statului francez.