Federatia sectorului bancar german s-a plans de tarifele prea ridicate practicate de agentiile care acorda ratinguri institutiilor.


Agentiile de notare exagereaza cu tarifele lor, s-au plans bancile germane. Federatia sectorului bancar a trimis o scrisoare celei mai mari dintre respectivele agentii, Standard & Poor’s, pentru a-i aduce la cunostinta aceasta nemultumire. Plangerea survine la cateva luni dupa cea formulata de mari companii germane, precum Lufthansa, Volkswagen si Siemens.

„In multe cazuri, noile facturi pentru serviciile solicitate au crescut considerabil comparativ cu anii anteriori”, acuza Asociatia germana a institutiilor de credit. Semnatarii scrisorii constata, printre altele, ca majorarea nu a fost urmare a imbunatarii serviciilor oferite.

Asociatia, care reuneste banci publice, private si case de economii, cer un plus de transparenta privind preturile practicate de Standard & Poor’s. „Aceste critici nu vizeaza exclusiv S&P, ele vizeaza toate marile agentii de notare, Moody’s si Fitch Ratings”, precizeaza autorii demersului. Cele trei agentii de notare, S&P, Moody’s si Fitch detin 80% din piata mondiala.